FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Cijfers aantal arbeidsplaatsen en vestigingen 2023 beschikbaar

Belangrijkste inzichten
  • Landelijk Informatiesysteem van Arbeidsplaatsen (LISA) heeft data van het aantal arbeidsplaatsen en vestigingen in Nederland in 2023 gepubliceerd. De data zijn beschikbaar per sector en per regio. 
  • Bekijk nu hoe de werkgelegenheid zich in uw regio heeft ontwikkeld.
  • Voor meer diepgaande informatie over deze onderwerpen, verwijzen wij u naar de thema's werkgelegenheid en vestigingen totaal op onze website. 
aanleiding

Recent heeft LISA nieuwe data vrijgegeven over de werkgelegenheid in 2023, uitgesplitst per sector. De data is beschikbaar op verschillende regionale niveaus: landelijk en provinciaal niveau, per arbeidsmarktregio, per corop-gebied en per gemeente. Er zijn data beschikbaar over het aantal arbeidsplaatsen en vestigingen. 

Regionale verschillen

Met de data krijgt u antwoord op vragen als: "Welke regio heeft het hoogst aantal arbeidsplaatsen?",  "Hoe ontwikkelt de werkgelegenheid zich in mijn regio?", "Welke sector kent de meeste arbeidsplaatsen?" en "In welke sector is de werkgelegenheid het sterkst toegenomen?". In onderstaande grafiek ziet u bijvoorbeeld dat het aantal arbeidsplaatsen in Nederland in 2023 het hoogst was in de sectoren Zorg, Detailhandel en Specalistische zakelijke dienstverlening. Via de filters kunt u bekijken welke sectoren het grootst zijn in uw regio.

Arbeidsplaatsen naar sector top 10

Arbeidsplaatsen: Aantal bezette arbeidsplaatsen of banen per vestiging. LISA vraagt in de werkgelegenheidsenquête naar het aantal werkzame personen op vestigingsniveau. Een werkzame persoon bij meerdere vestigingen (van verschillende bedrijven/ondernemingen) werkzaam kan zijn, bijvoorbeeld wanneer iemand vier dagen in loondienst is en één dag actief is als zelfstandig ondernemer.

meer data op arbeidsmarktinzicht

Noord-Holland InZicht is ingericht op thema's. Hierdoor vindt u makkelijk nog meer regionale data over werkgelegenheid onder de thema's werkgelegenheid en vestigingen totaal. Deze thema's omvatten de volgende subthema's: arbeidsplaatsen, arbeidsplaatsen naar grootteklasse en specialisatie, werkenden naar persoonskenmerken, werkenden naar sector, werkenden naar beroep, vestigingen, vestigingen naar grootteklasse, MKB | ZZP en snelgroeiende bedrijven. 

  Bekijk de thema's werkgelegenheid en vestigingen totaal.

De komende tijd zullen we nog uitgebreider stilstaan bij de ontwikkelingen op het vlak van werkgelegenheid en de regionale verschillen. Volg ons op LinkedIn en schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. 

Bron

De data zijn verkregen van LISA. Bekijk het persbericht via onderstaande link.

 Sterkste banengroei bouw sinds 1996

POWERED BY

powered by